Vår katthistoria tillsammans började en kall oktoberdag 2007. Vi var ute och gick med våra två schäfrar och hittade två stycken övergivna kattungar som skrek i högan sky. Veterinären tippade deras ålder till ca 4 veckor gamla. Självklart fick dom ett föralltidhem inom familjen.
Drömmen om att få bli ägd av en skogkatt har funnits hos oss länge och lyckan var fullständig när vi äntligen hittade vår Drottning. Stort tack till dig Lena, S*Ildrasie's, för att vi fick köpa vår allra första skogkatt av dig.
Från början har Åsas brorsdotter varit med genom alla kullar, från födsel till leverens. I början av 2023 gjorde hon kunskapsprovet på Sverak och blev medinnehavare i Kvitterdalens. Vi är så glada och stolta!

IC S*Ildrasies Khedira IC S*Ildrasies Khedira

Camilla heter jag och jag har haft lyckan att ha föräldrar som har tillåtit mig att ha djur hemma sedan barnsben. Fåglar, marsvin, kaniner, katter, ja you name it. När jag flyttade hemifrån så var jag engagerad inom Svenska Råttsällskapet och ställde ut mina fem råttor.
Senare var det hundarna som fick min uppmärksamhet. Tränade och tävlade lydnad och bruks med våra schäfrar som vi har haft genom åren.
Kattintresset har med åren blivit större och större och nu har det min fulla fokus. Är väldigt intresserad av genetik och försöker lära mig så mkt som möjligt. Skogkatten är en fantastisk kattras med sitt härliga temperament och stora mångfald med färger och mönster.
Har tidigare suttit i styrelsen i Björkstakatten.

SP S*Ildrasies Sané SP S*Ildrasies Sané

Åsa heter jag och så länge jag kan minnas så har jag alltid drömt om att äga en Norsk skogkatt, eller rättare sagt bli ägd av en. Det dröjde ända till 2015 som min dröm blev verklighet. 
Annars så har katter kantat mitt liv i olika perioder där min blåa älskling Simpson satt ett stort avtryck i mitt hjärta.. 
Jag har haft en avstickare i hundarnas värld under några år men nu är jag tillbaka där mitt hjärta hör hemma, i kattvärlden och då framförallt i skogisarnas värld.
Har tidigare suttit i styrelsen för Björkstakatten, men sitter nu i styrelsen för Skogkattslingan, rasklubben för Norsk skogkatt, där jag också är kontaktombud för norra regionen.

SE*Kvitterdalens Capri SE*Kvitterdalens Capri

Linn heter jag och är Åsas brorsdotter. Under hela mitt liv har jag alltid älskat djur av alla olika slag, särskilt katter och alltid velat ha katt. Hemma har husdjur inte alltid varit en självklarhet, trots min starka vilja.
År 2007 gick min dröm i uppfyllelse, då Åsa och Camilla hittade två små katter ute i skogen. Dessa små fick flytta hem till mig och min pappa, och jag kunde inte varit lyckligare.
Sedan de bestämde sig för att börja med kattuppfödning så har jag alltid varit med vid sidan om, hjälpt till vid förlossningarna och fått njuta av alla söta kattungar. 2018 föddes första kullen och även min allra första egna katt Capri. Hon bodde kvar hos Åsa och Camilla i några år, tills hon äntligen flyttade hem till mig.
Jag har alltid tyckt om att följa med på utställningar och vara närvarande vid varje kull, så det kändes som en självklarhet när Åsa och Camilla frågade om jag ville blir medinnehavare i Kvitterdalens.

Vill ni läsa mer om katteriet så klicka på "om Kvitterdalens" i menyn till vänster. Under nyheter hittar ni det senaste.

En härlig skylt som vi köpte på en utställning. Den säger allt...
En härlig skylt som vi köpte på en utställning. Den säger allt...