16 dec 2018

Vårt småkvitter har redan hunnit bli 3 veckor gamla. Det busas för fullt samtidigt som dom försöker hålla koll på sina egna tassar.. Rigoberta ställer upp som extramamma och hjälper till med tvätt och annat bestyr som den duktiga tonåring hon är.

25 nov 2018

Idag föddes Khediras och Cubas bebisar. 7 st ljuvliga Kvitterkatter. Khedira har varit så himla duktig och tar hand om sina små så fint. Presentationer av småkvittret kommer att komma inom kort. Första ska stora familjen få komma till ro.

21 nov 2018

Idag blev vi färdiga och godkända på PawPeds G2 kurs. En riktigt rolig kurs som gett otroligt mycket kunskap och tankar om avel. Om ni vill veta vad som ingick i kursen, så klicka på bannern här bredvid.
Nu har vi ställt oss i kö för att få gå G3:an.

10 nov 2018

Igår var det en fantastisk dag. Vi kände bebisarna i Khediras mage sparka för första gången. En helt fantastisk upplevelse. Det var livat där inne och Khedira verkar tycka att den skönaste ställningen att ligga på just nu är som på bilden. Påminner lite om en säl, en mycket söt sådan.

1 nov 2018

Idag är Khedira på dag 41 och magen börjar ta upp ordentligt med plats, särskilt när hon ligger ner. Undra hur många det är där inne? Runt den 26 november får vi förhoppningsvis veta.

20 okt 2018

Idag tog Sané titeln Grand Internationell Premier på Hälsingekattens utställning i Iggesund. Hon blev även nominerad till panel med fin kritik. 

13 okt 2018

Nu är det tre veckor sedan Khedira var på sin date med Cuba och vi kan glädjande meddela att Khedira verkar vara dräktig. Om allt går bra så kommer vi få kattungar i slutet av november. Vi är så glada!

25 sep 2018

Det dröjde bara till dagen efter förra inlägget som Khedira började löpa ordentligt. Så nu har hon varit iväg på en date med Cuba. Tycke uppstod och de har verkligen trivts i varandras sällskap. Om vi har tur och det har tagit så kommer deras kärleksbarn att födas vecka 47 - 48. Nu håller vi tummarna!

20 sep 2018

Hösten börjar komma och Khedira har varit utan sina p-piller i ca 2 veckor nu. Ännu inget säkert tecken på löp förutom att hon kvittrar och kuttrar lite mer än vanligt. Vi hoppas att hon kommer igång på riktigt snart.

13 aug 2018

Nu börjar hösten närma sig och vi ser fram emot att få börja på Pawpeds G2 kurs nu om någon vecka.
Nästa utställning blir i Sundsvall om ca 2 veckor där Rigoberta ska få göra sin debut. Det kommer bli mkt spännande. Sané och Khedira ska också ställas medans Nilla hänger med som sällskapsdam.
Efter utställningshelgen kommer Khedira få sluta med sina p-piller och vi hoppas att hon kommer i löp inom det snaraste så hon får åka på date med Cuba.

17 maj 2018

Idag har vi varit hos veterinär Lennart Nilsfors och gjort HCM-test på Khedira. Hon har ett strålande fint och friskt hjärta. Så nu är hon redo för höstens spännande planer.

24 april 2018

I helgen var det utställning här i Umeå. Två fantastiska dagar med gamla och även en del nya bekantskaper. Mkt trevligt!!  Mkt skratt och en och annan tår blev det också. Sané, Nilla och Khedira skötte sig så fint och vi är så stolta över dom.
Nilla är ju inte så förtjust i främmande människor, hon tycker dom är lite läskiga. Så vi har beslutat att hon ska få följa med och bara vara sällskapsdam på utställningarna ett tag här framöver. Hon älskar att vara med och tycker det är störtmysigt att ligga i buren och käka snarra och titta på folk. Men just att träffa domaren är lite läskigt. Hon vill helst inte lämna mattes famn. Vi får väl se i framtiden om det blir bättre och då får hon vara med "på riktigt" igen.
Sané fick äntligen känna på framgångens sötma. Hon blev nominerad till BIS-panel för första gången. Hon har varit nära några gånger men alltid snubblat på mållinjen. I panelen skötte hon sig exemplariskt och man kunde nästan se att hon tänkte: "Äntligen har dom fattat min fulla potential" Det såg ut som om hon inte gjort annat än att vara en panelkatt. :o) Sina cert fick hon med sig båda dagarna.
Khedira fick sitt cert i konkurrans båda dagarna och det är jag superglad över. På lördagen var hon med i en stor BIV med 6 katter. Hon blev "Best female" men förlorade BIV:et mot en tjusig skogishane.
Kort och gott, en härlig helg som tillbringades i underbart sällskap, både tvåbenta som fyrbenta. Nu ser vi fram emot några mysiga helger i stugan. Nästa utställning som vi har anmält oss till blir i Skellefteå i juni.

27 mars 2018

Nu är våren på gång sägs det, men vi har mer snö än någonsin. Påsken ska spenderas i stugan och det blir spännande att se vad Khedira tycker om att det är snö i hennes älskade kattgård.
April blir en spännande månad. Vi har kommit med på Pawpeds G1 kurs och det är vi så glada för.  Vi har väntat länge i kö. Och mot slutet av månaden så är det dags för vår klubb Björkstakatten att ha sin stora internationella utställning. Sané, Nilla och Khedira är anmälda och jag hoppas att vi ses där. Kom gärna fram och säg hej till oss bland burarna.

28 jan 2018

Då var det dags att planera för utställningsåret 2018. Vi börjar med att anmäla oss till vår utställning här hemma i Umeå i april, så får vi se vart det bär av härnäst. 

24 dec 2017
Vi önskar Er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt 2018.
Våra katter hälsar att de har blivit lovade mycket godis under året som kommer, som belöning för att de ställde upp på bilden här bredvid.

14 dec 2017

För ett tag sedan fick vi hem vårt fina stamnamnsbevis. Det står på en hedersplats och väntar bara på att bli inramad.

20 nov 2017

Äntligen är hemsidan på gång. Ni får ha lite överseende med att det kan ändras runt lite här den första tiden. Funderar ni mer på vad som är på gång så hör av er över mail eller telefon. Eller varför inte komma förbi på en kaffe.