Namnet Kvitterdalens är en blandning av våra skogkatters speciella kvittrande och ena delen av vårt efternamn. Stamnamnet blev godkänt och inregistrerat hos Fifé/SVERAK den 16 nov 2017 och vi är Sverak diplomerad uppfödare sedan den 25 juni 2019.

Vår målsättning är att föda upp rastypiska, vackra och friska skogkatter med ett underbart temperament. Vi vill att en Kvitterkatt ska bli en fullständig familjemedlem i sitt nya hem där den får vara med sin nya familj och lägga näsan i blöt överallt. Vi skulle tycka det vore roligt om den nya familjen vill ställa ut på utställning, men detta är absolut inget krav. Är man nybörjare på utställning och är nyfiken att testa på så hjälper vi gärna till.

En skogkatt passar bra som innekatt om den blir stimulerad med lek och har bra med yta att "leva runt" på och klösträd att klättra, leka och sova i. Våra Kvitterkatter får gärna berikas med utevistelse, men vi vill att det ska vara kontrollerad sådan genom en kattgård eller promenader i koppel/sele.

Själva bor vi i en stor trea på 93 kvm med en inglasad balkong som katterna älskar. Det finns stora klösträd och andra klättermöjligheter i alla rum, inkl balkongen, och dom är även med oss ute i koppel och sele i grönområdena i området som vi bor i. Vi har en stuga utanför Umeå som både katterna och vi älskar. Där spenderar vi så mkt tid vi bara kan och där har katterna tillgång till en kattgård och får även vara ute i koppel och sele med oss.

Den 23 maj 2018 blev vi godkända på PawPeds G1 kurs. För att veta mer om vad som ingår i den kursen, så klicka på kokarden här bredvid.

Den 21 november 2018 blev vi godkända på PawPeds G2 kurs. För att veta mer om vad som ingår i den kursen, så klicka på kokarden här bredvid.

Vi står nu i kö för att få gå PawPeds G3 kurs.

Sané inspekterar björkarna utanför vårt hus i stan.
Sané inspekterar björkarna utanför vårt hus i stan.
Utsikten från kattgården i stugan.
Utsikten från kattgården i stugan.